Joensuu ja maakunta ovat yhtä

Tässä mielipiteeni 22.2.2017 Karjalaisessa. joensuu-on-maakunnan-edustaja
Keskiössä Joensuun ja maakunnan yhteistyön tärkeys. Sisältö on kooltaan rajattu lehden toimesta joten tarkennan tässä lisää sitä.
Mielestäni Joensuu ei ole itseriittoinen, suuri ja mahtava. Toisaalta maakuntakaan tule toimeen ilman Joensuun vetovoimaa. Yliopisto, AMK, Tiedepuisto, Luke, Syke ovat tutkimuslaitoksia, joilla vedetään huippuosaajia maakuntaan. Maakunnan valtavat luonnonvarat puolestaan ovat itse Joensuun keskustan ulkopuolelle. Näin ollen, Joensuun kannattaa kuntana hyödyntää näitä voimavarojaan myös muun maakunnan avuksi. Hyvinvointi säteilee kyllä takaisin, jos esimerkiksi hyvän taustatyön ja tutkimussymbioosin ansioista saadaan teollisuutta lähikuntiin hieman Joensuun ohi. Tätä kannattaisi myös naapuriemme huomioida. Varmasti näin tehdäänkin. Siitä lienee todistaa jo käynnistymässä olevat metsäbiotalousinvestoinnit. Viimeisimpänä suunnitelma Vapon laitoksesta Ilomantsiin. Jännittää sopii, tuleeko se sinne, vai muualle.

Elintärkeää koko maakunnalle on kuitenkin muun muassa keskussairaala ja muut sote-palvelut. Ilman niitä, välimatka vaikkapa Kuopioon käy niin pitkäksi, ettei hyväkään tehdas löydä työntekijöitä, ainakaan kestävällä palkkauksella. Tulos olisi tuolloin koko maakunnan autioituminen.

Jos kunnanpäättäjäksi pääsen, niin yksi tavoitteistani on vahvistaa Joensuuta paitsi oman, niin myös koko maakunnnan elinvoiman edistäjänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s